dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Archive for October, 2009

Sejarah Perkembangan Google

Sejarah Google serba ringkas dalam masa 2 minit 13 saat. Dihasilkan oleh salah sorang Googler di pejabat Google London sempena ulang tahun ke 11 Google pada September 2009 yang lalu.

30 October 2009 at 12:00 - Comments

Quote Of The Day

“…RM50 for credit card not a big deal…” – Datuk Seri Najib Tun Razak said the people should not complain about the Government’s decision to impose a RM50 annual service tax on principal credit and charge cards. [source]

26 October 2009 at 12:00 - Comments

KL Freeze for Earth 2008

Ini video tahun lepas. dengarnye diorang organize satu lagi semalam.

25 October 2009 at 09:07 - Comments
Bagus ni. AKu memang sokong mende2 ceni. Huhu. Bumi kita pun dah terlalu uzur. Macam2 skang terjadi yang menakutkan
26 October 09 at 00:44
dr.aku.la
di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung. sayangi bumi kita.
8 February 10 at 17:31

Quote Of The Day

“…perkhidmatan jalur lebar dengan kelajuan 10 megabit sesaat akan disediakan di kawasan terpilih di Kuala Lumpur dan Selangor menjelang akhir bulan Mac 2010…” -kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ketika membentangkan bajet di Parlimen. sumber

23 October 2009 at 18:00 - Comments
Hopefully org-org KL And Selangor gunekan dengan sebaik mungkin yer. Pastu leh la ke tempat-tempat lain pulak :)
26 October 09 at 11:18

Bajet 2010

Dapatkan Teks Ucapan Bajet 2010 dan Lampiran.

23 October 2009 at 17:30 - Comments

Menangi Tayar Goodyear Duraplus Percuma

PaulTan.org menawarkan peluang untuk anda bukan satu set tetapi empat set tayar baru Goodyear Duraplus kepada pemenang-pemenang yang bertuah. Caranya cukup mudah. Ambil gambar keadaan semasa tayar kereta anda. Kemudian nyatakan kenapa anda layak memenangi satu set tayar baru Goodyear Duraplus dan hantarkan kepada paul@paultan.org beserta saiz tayar kereta anda. Mudah bukan? Hantarkan penyeraan anda […]

20 October 2009 at 14:50 - Comments
Wah kena masuk ni...
20 October 09 at 18:47
dr.aku.la
cubalah...
8 February 10 at 17:30

Jambatan separuh la pulak

Dulu ade cerite jambatan bengkok sekarang ni ade pulak jambatan separuh pulak. Kalau jambatan penuh, dari darat seberang air ke darat balik. Kalau jambatan separuh, dari darat, pastu atas air. Itu bukan ke jeti namanye. Maknenye diorang cadang buat jeti panjang la. Macam-macam la diorang ni… Klik sini untuk baca berita penuh dari malaysiakini.com.

20 October 2009 at 12:12 - Comments

Quote of the day

“Tidak, tetapi adakah Malaysia mahu setaraf dengan mereka? Malaysia adalah pilihan utama sebagai destinasi pelaburan, tetapi perbezaan antara Malaysia, Indonesia dan Vietnam semakin hilang.” Kata Timbalan Pengerusi Majlis Perniagaan Malaysia- Australia, Michael Halpin ketika ditanya jika kelajuan Internet di Malaysia adalah lebih perlahan daripada negara-negara jiran – petikan dari malaysiakini.com

20 October 2009 at 11:17 - Comments

Speed internet yang hampeh

Sedang aku mem”blog-hopping” pagi2 ni. Tertarik aku kat satu artikel rohaizad.com pasal internet lembab kat malaysiakini.com. Sudah berulang-ulang kali disuarakan pengguna internet se-malaya akan kehampehan speed internet yang kononnya pantas. Akhirnya disampaikan secara terbuka oleh Timbalan pengerusi Majlis Perniagaan Malaysia- Australia, Michael Halpin selepas memberi ucapan di majlis makan tengah hari dengan pegawai kerajaan negeri […]

20 October 2009 at 11:10 - Comments

Did You Know?

Antara video favourite aku kat youtube. Banyak fakta yang menarik dipaparkan kat video ni. Enjoy!

20 October 2009 at 00:26 - Comments