dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Archive for January, 2010

Ada Apa Dengan Puyuh?

jam menunjukkan tepat jam 11.50 malam 31 Januari 2009. ini bermakna aku hanya ada lebih kurang 10 minit untuk menyiapkan artikel ini untuk disubmit sebelum wisel tamat pertandingan FuhyooFM review contest ditiupkan. let’s get back to topic. ada apa dengan puyuh? sebut betul-betul FuhyooFM (bukan puyuh ye) ada apa dengan FuhyooFM? FuhyooFM adalah sebuah radio […]

31 January 2010 at 23:59 - Comments
1 review yg cun... tp x menang, xpe, aku pun x menang jugak... Cuba lagi utk next pertandingan…
19 February 10 at 12:27
huhuhu... takpe, cube lagi lain kali.
22 February 10 at 23:16

Digg kini 5 tahun.

14 Million Stories, Half a Billion Diggs, 1883 Days…and counting

29 January 2010 at 08:36 - Comments
Aku pun tak sangka DIGG ni dah 5 tahun...Power gaks digg ni...kalau lah aku ada site macam digg, masyuk siutt..
3 February 10 at 21:47
Mungkin kita belum jumpa 'magic' macamana nak create something macam digg. tapi busuk2 pun, digg dah sumbang byk trafik utk…
4 February 10 at 17:49

Aduhai Aduka Taruna

berita ini telah banyak kita baca dan dengar namun pada mulanya aku baca di blog milik rohaizad. dunia blogger malaysia digemparkan dengan satu kelantangan seorang blogger yang dikenali dengan aduka taruna. untuk apa dan kenapa beliau menerbitkan artikel sedemikian rupa menjadi tanda tanya dan menimbulkan kemarahan banyak pihak. blogger mesti bijak dengan penulisannya. walaupun artikel […]

24 January 2010 at 12:00 - Comments

Kemangkatan Sultan Johor

Sultan Johor Mangkat malaysiakini.com Jan 22, 10 11:30pm Sultan Johor, Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail, mangkat pada jam 7.15 malam ini di Hospital Pakar Puteri Johor Bahru selepas memerintah hampir tiga dekad. Baginda berusia 77 tahun. Pengumuman kemangkatan baginda dibuat oleh Menteri Besar Johor, Datuk Seri Abdul Ghani Othman. Menurut menteri besar, jenazah baginda […]

22 January 2010 at 22:00 - Comments

Anugerah Juara Lagu ke-24

Gambar: ajl.tv3.com.my Anugerah Juara Lagu (AJL) 24 yang terbaik setakat ini yang pernah dianjurkan TV3 dalam sepanjang sejarah pengajuran AJL. Bukan sahaja penganjurannya sahaja, bahkan finalis-finalis yang bertanding bukan calang-calang, malah mereka telah memberikan persembahan yang hebat pada malam itu. Tahniah kepada pemenang! Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu ke 24 (AJL 24) 2010

11 January 2010 at 10:00 - Comments

Isu Kalimah Allah : Gereja Dibaling Bom Petrol

Kenapa perlu jadi begini. Tidak perlu keganasan. Jangan sebab “nila setitik rosak susu sebelanga” Gereja hangus dibaling bom petrol Malaysiakini.com kemaskini 12.10pm Sebuah gereja dibaling dengan bom petrol mengakibatkan tingkat bawahnya hangus terbakar, kata sumber gereja. Insiden tersebut berlaku sewaktu memuncak kontroversi berhubung penggunaan perkataan Allah oleh satu penerbitan Katholik. Dua lagi gereja di Lembah […]

8 January 2010 at 19:18 - Comments

Selamat Tahun Baru 2010

Kepada semua pembaca selamat menyambut tahun baru 2010. semoga tahun yang mendatang lebih baik daripada sebelumnya.

1 January 2010 at 00:00 - Comments