dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Archive for March, 2010

Hari Ini Earth Hour

jangan lupa hari ini. 8.30 ~ 9.30 malam. cuma padamkan lampu untuk tunjukkan sokongan anda.

27 March 2010 at 03:53 - Comments
jangan setakat padam lampu je. yang lain-lain tu, kalau tak pakai switch off. :)
30 March 10 at 11:31
sama la macam aku. selagi tak tido, tv takleh nak padam. hehehe.
30 March 10 at 11:32

Earth Hour Datang Lagi

seperti mana tahun lepas Earth Hour tahun ini sekali lagi dianjurkan bagi menyebarkan kesedaran manusia pasal kepentingan menjaga bumi. Earth Hour tahun ini akan diadakan selama sejam pada 27 Mac 2010 bermula 8:30 malam. Sayangi Bumi. Kalau Bukan Anda Siapa Lagi. 🙂 untuk maklumat lebih lanjut layari http://www.earthhour.org

21 March 2010 at 04:18 - Comments
idea menarik tu! boleh cuba.
26 March 10 at 20:58
takpe. kesedaran tu penting. bukan setakat sehari je. sepanjang tahun.
27 March 10 at 03:50

Opera Mini 5 Memang Best!

baru install opera mini 5 yang baru. memang best. browsing pon laju & smooth. cuba le hari ni jugak http://m.opera.com

20 March 2010 at 19:14 - Comments
xpala, nk guna modzilla..hehehe
20 March 10 at 23:30
opera mini 5 ni untuk mobile.
21 March 10 at 02:17

Semakan Daftar Pemilih SPR

kalau korang da daftar dengan Suruhanjaya Pilihanraya dan nak check status pendaftaran korang boleh da check kat sini: Versi BM: http://daftarj.spr.gov.my/daftarj Versi English: http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/daftarbi.aspx [sumber]

19 March 2010 at 14:56 - Comments

Ubuntu: Grub Not Detect Windows

Perkara ni biasa terjadi pada pengguna Ubuntu yang menggunakan Dual Boot dan apabila Windows tidak ditutup secara sempurna dan Grub gagal untuk detect Windows anda. ada dua penyelesaian: no.1 kebiasaanya penyelesaian kepada permasalahan ini adalah menggunakan liveCD windows. chkdsk x: /f yang mana x adalah drive letter di mana Windows installation berada. kekurangan: memerlukan CD […]

18 March 2010 at 01:09 - Comments
perh.. suspen la masuk blog ko ni.. aku ingat aku gi website facebook.. dahsyat la theme2 sekarang.. he he..…
19 March 10 at 13:07
hahaha.. aku suke layout facebook. lagipon sumer orang da familiar. terer linux? xde la. aku pon baru jugak pakai linux…
19 March 10 at 14:44

Dell Streak iPad’s Killer?

Dell telah mengeluarkan Streak yang mana hampir menyerupai iPad daripada Apple. Walaubagaimanapun tiada maklumat rasmi diperolehi mengenai Dell Streak ini. Sejak pelancaran rasmi iPad, ia sudah banyak mendapat sambutan dan review daripada pembaca. Aku rase iPad hanyalah versi iPhone 3GS yang mempunyai skrin “bapak” besar punye!. [sumber]

16 March 2010 at 15:51 - Comments
Salam Nampak cool. Dah ada harga ke belum? Tapi kan .. apa-apa pun, bila dah sampai ke…
17 March 10 at 23:13
macam biasa le. sampai sini harge ntah ape ntah.
17 March 10 at 23:34

Ranking MRSM SPM 2009

MRSM memang terkenal melahirkan pelajar-pelajar cemerlang dalam SPM. ini adalah senarai ranking MRSM berdasarkan keputusan SPM 2009 yang lalu. klik sumber untuk lihat ranking [sumber]

16 March 2010 at 15:14 - Comments

Facebook.com atasi Google.com

nampaknya laman web sosial facebook.com dapat mengatasi laman web google.com di USA. trend nampaknya menyebelahi facebook berbanding google. [sumber]

16 March 2010 at 13:42 - Comments

Aku Sokong NGO Bantah Jual Aksesori ….

NGO bergabung bantah jualan aksesori seks malaysiakini.com Abdul Rahim Sabri Mac 11, 10 4:37pm Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM) dan pelbagai NGO akan bergabung bagi membantah penjualan aksesori seks secara terbuka di sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang. [sumber] aku sokong NGO bantah penjualan aksesori kete seks ni. kedai yang jual menatang ni pon […]

12 March 2010 at 02:35 - Comments
aku pun sokong gak. tak suka..
16 March 10 at 13:12
bagus la. sama-sama kita sokong.
16 March 10 at 13:30

Gundam Mania!

kalau korang memang gile dengan robot especially gundam. mesti korang takkan lepaskan peluang kalau menatang ni datang malaysia. via eSempoi

12 March 2010 at 02:09 - Comments