dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Archive for March, 2010

Quote Of The Day

“Tidak ada satu pihak pun yang ditunjukkan benar-benar paling bersalah. Semua bahagian pun ada (salah). Semua pihak menyumbang ke arah runtuhnya bumbung stadium itu,” – kata Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Said mengenai bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin (SSMZA) di Gong Badak, Terengganu yang runtuh. [sumber] p/s: hmm.. macam sistem kawalan kualiti kat malaysia […]

12 March 2010 at 02:00 - Comments

Nak RM50?

tapi tak buleh la nak bagi macam tu je kan? donnyien.com sedang anjurkan pertandingan yang aku rase cukup simple sempena hari pendaftaran perkahwinan beliau (tahniah!) . komen dan menang. simple kan? syaratnya mudah, komen pasal photoshoot wedding beliau dan subscribe blog beliau. tamat 10-May-2010. cubalah. mana tau rezeki anda.

11 March 2010 at 23:52 - Comments
Byk btol contest skrg ni.. Tp aku x penah join satu pon.. Ahahaha.. X biasa + x reti.. Btw lawa…
12 March 10 at 01:53
betul tu. mcm2 ada! tq anyway. :)
12 March 10 at 01:56

Tahniah Kay

tahniah buat khairolghani a.k.a kay yang akan menimang cahaya mata dan atas telah bertukar status kontrak ke permanent. p/s: rezeki anak ni memang tak dijangka-jangka. 🙂

11 March 2010 at 23:23 - Comments
eh..ada ucapan buat aku..thanks dude..
12 March 10 at 10:40
no sweat man. congratz!
12 March 10 at 17:09

What’s Next After iPhone & iPad?

nak tau jawapannye klik sini. amacam ok tak? tak mustahil kan? via donnyien

11 March 2010 at 23:05 - Comments
macam-macam pun boleh. haha..
16 March 10 at 13:16
tak mustahil kan?
16 March 10 at 13:31

Yeay! Pakcik Menang Moto

takde la aku menang moto. tapi hari ni aku dapat emel yang mengatakan aku adalah salah sorang pemenang pertandingan yang diorang anjurkan. pertandingan ape? hehehe…

11 March 2010 at 22:51 - Comments

Result SPM

result spm keluar hari ni la. seronok tengok berita pasal kejayaan budak-budak yang cemerlang spm kat berita tadi. jelas kat kepuasan dan betapa bangganya mak bapak budak-budak ni. tahniah buat semua!

11 March 2010 at 22:42 - Comments

Apa Nak Jadi?

Remaja 14 tahun buat laporan polis kata dirogol tapi sebenarnya telah terlanjur dengan boifrennya. Setelah polis buat siasatan, mereka dapati terdapat video seks pada telefon bimbitnya. Ini lah padah akibat ketagih video seks.

7 March 2010 at 11:45 - Comments
teknologi makin canggih, jadi capaian kepada benda-benda tu semakin mudah kan?
11 March 10 at 22:44
kalau generasi muda da macam ni hari ni. macam mana pulak pewaris kepada generasi mereka pulak nanti? p/s: suka theme…
11 March 10 at 22:45

Bila Isteri Merajuk

haa… ape yang korang buat bila isteri merajuk? mesti la pujuk kan? siapa yang tak sayang bini oi… satu entri tips melentur hati wanita dari chokilala memang patut korang baca kalau korang takde jawapan untuk persoalan ni. selamat membaca.

6 March 2010 at 04:37 - Comments
Assalamualaikum Tuan Rumah, dari blog Rohaizad.com terus singgah di sini, Blog ini unik...…
7 March 10 at 09:46
boleh aje. tak jadi masalah. terima kasih kerana sudi singgah dan komen di sini. singgah selalu ye! :)
7 March 10 at 10:58

Restoran Mamak Kantoi

baru je semalam cerite pasal kopitiam takde lesen halal letak jugak logo halal jakim. ni pulak restoran mamak kantoi pakai pekerja bukan islam pastu mengaku serve makanan halal.

5 March 2010 at 16:49 - Comments

Kopitiam Dan Sijil Halalnya

dalam banyak-banyak kopitam dalam 1Malaysia ni. cuma baru dua aje yang ade sijil halal? macam mana yang takde sijil halal pastu pandai-pandai je letak logo halal tu? ini boleh kasi marah!!! p/s: kedai mamak taknak check? aku rase lagi banyak yang takde dari yang ada sijil halal. sijil perniagaan ada la. sijil permit kerja?

4 March 2010 at 17:09 - Comments