dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Archive for the 'Internet' Category

Funny Ads: Get A Mac

trust me?

20 November 2010 at 17:25 - Comments

CAPTCHArt

kalau korang biase isi form mesti korang biase jumpe menatang ni. CAPTCHA. perkataan yang keluar tu kene taip balik kat form tu kan? kadang-kadang satu kadang-kadang dua. perasan tak kadang-kadang kalau dua perkataan yang keluar tu takde kene mengena antara satu sama lain. apa jadi kalau kedua-duanya digabungkan dan dijadikan komik? CAPTCHA + Art = […]

5 September 2010 at 04:38 - Comments

Movie Free Kat YouTube?

sekarang youtube da boleh tengok movie full secara percuma. walaupun pilihan movie yang ada ditawarkan masih lagi sedikit. namun cerita best macam cerita bruce lee, jackie chan & hidustan pon ade! FREE! apa lagi cubalah www.youtube.com/movies hopefully collection movie @ youtube ni akan bertambah! |source|

5 September 2010 at 04:25 - Comments

Thank God They Invented The Delete Button!

Credit: Photographer David Zaitz

5 September 2010 at 01:29 - Comments

Pacman di Google

jom main pacman. walaupun kat homepage google da berubah. kita boleh lagi main pacman kat www.google.com/pacman kalau korang nak embed kat blog korang pon boleh. refer kat sini.

22 May 2010 at 13:44 - Comments
Game y laku sepanjang zaman... teringat juga masa kecik2 gadoh ngn abang main Pacman, Ninja Turtle, Mario Brothers...Maser tu ader…
27 July 10 at 02:46
old school game bring old school memories.
5 September 10 at 04:58

Korang rase ko cute tak?

Nak tahu jawapan? tanye pakcik google. caranya: 1. pergi ke www.google.com 2. taip “who’s the cutest?” 3. klik “I’m Feeling Lucky” 4. jawapan tu akan muncul. amacam? setuju? |credit| p.s.: by the way, ape fungsi “I’m Feeling Lucky“ yang sebenarnya ye?

18 April 2010 at 03:26 - Comments
... cute... anak aku cute la, aku kurang sikit je.. :P
22 May 10 at 19:19
Salam sahabat, thank's nanti aku cuba ...hehe
22 June 10 at 14:45

PageRank Updates!

Google update pagerank (PR) hari ni. korang da check PR korang? ade perubahan tak? jom check PR!

3 April 2010 at 20:46 - Comments
wah dapat anugerah ke?
13 April 10 at 03:04
lagi mantap PR3 tu. share sikit link juice boleh?
13 April 10 at 03:05

Facebook.com atasi Google.com

nampaknya laman web sosial facebook.com dapat mengatasi laman web google.com di USA. trend nampaknya menyebelahi facebook berbanding google. [sumber]

16 March 2010 at 13:42 - Comments

Bila Isteri Merajuk

haa… ape yang korang buat bila isteri merajuk? mesti la pujuk kan? siapa yang tak sayang bini oi… satu entri tips melentur hati wanita dari chokilala memang patut korang baca kalau korang takde jawapan untuk persoalan ni. selamat membaca.

6 March 2010 at 04:37 - Comments
Assalamualaikum Tuan Rumah, dari blog Rohaizad.com terus singgah di sini, Blog ini unik...…
7 March 10 at 09:46
boleh aje. tak jadi masalah. terima kasih kerana sudi singgah dan komen di sini. singgah selalu ye! :)
7 March 10 at 10:58

Migrate Hosting

sekarang ni macam musim owner blog migrate hosting. lagi-lagi cerita pasal satu hosting yang selalu kene kutuk ketuk dengan tukul besi tu. senang je migrate hosting ni. dulu aku terkebil-kebil sendiri nak migrate hosting aku dari UK ke US. rupa-rupanya senang je (kalau tahu) kalau sape-sape nak mintak pertolongan contact je aku. insyaAllah aku sudi […]

4 March 2010 at 14:24 - Comments