dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Archive for the 'Internet' Category

Login Facebook Dapat RM100

orang duk sibuk-sibuk login facebook dapat RM100. hampeh. mana boleh just login dapat duit. kalau macam tu aku login logout ulang-ulang kali boleh dapat duit ke?

3 March 2010 at 11:47 - Comments

Digg kini 5 tahun.

14 Million Stories, Half a Billion Diggs, 1883 Days…and counting

29 January 2010 at 08:36 - Comments
Aku pun tak sangka DIGG ni dah 5 tahun...Power gaks digg ni...kalau lah aku ada site macam digg, masyuk siutt..
3 February 10 at 21:47
Mungkin kita belum jumpa 'magic' macamana nak create something macam digg. tapi busuk2 pun, digg dah sumbang byk trafik utk…
4 February 10 at 17:49

Keluarkan duit paypal melalui bank tempatan

Kalau dulu pengguna paypal boleh mengeluarkan duit paypal melalui kat Maybank Visa Debit seperti yang dilaporkan on En. Rohaizad di link#1 dan link#2. Sekarang pengguna paypal Malaysia sudah boleh keluarkan duit anda melalui transaksi fund transfer ke bank tempatan Malaysia .

16 November 2009 at 15:16 - Comments
makin rancaklah perniagaan internet di Malaysia,
7 December 09 at 22:38
dr.aku.la
betul... betul... betul...
8 February 10 at 17:32

Speed Internet & Kos Dunia (Top 20)

satu gambaran secara grafik mengenai kelajuan internet & kos top 20 di dunia. Klik gambar atau link berikut utk baca lebih lanjut. [via]

3 November 2009 at 12:00 - Comments

Sejarah Perkembangan Google

Sejarah Google serba ringkas dalam masa 2 minit 13 saat. Dihasilkan oleh salah sorang Googler di pejabat Google London sempena ulang tahun ke 11 Google pada September 2009 yang lalu.

30 October 2009 at 12:00 - Comments

KL Freeze for Earth 2008

Ini video tahun lepas. dengarnye diorang organize satu lagi semalam.

25 October 2009 at 09:07 - Comments
Bagus ni. AKu memang sokong mende2 ceni. Huhu. Bumi kita pun dah terlalu uzur. Macam2 skang terjadi yang menakutkan
26 October 09 at 00:44
dr.aku.la
di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung. sayangi bumi kita.
8 February 10 at 17:31

Barcode

google doodle yang sempoi.

7 October 2009 at 08:48 - Comments
Hello from Russia! Can I quote a post in your blog with the link to you?
16 October 09 at 09:23
dr.aku.la
sure. why not.
20 October 09 at 12:19