dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Archive for the 'Umum' Category

Google Pacman Punca Tak Produktif

Google telah meletakkan permainan Pacman pada homepagenya sempena meraikan ulangtahun ke 30 pelancaran game itu di Jepun. Kegilaan terhadap permainan pacman telah pun menyebabkan hampir kerugian 5 juta jam waktu berkerja, kira-kira $120 juta akibat bermain permainan itu. |sumber|

27 May 2010 at 11:04 - Comments

Hari Ini Earth Hour

jangan lupa hari ini. 8.30 ~ 9.30 malam. cuma padamkan lampu untuk tunjukkan sokongan anda.

27 March 2010 at 03:53 - Comments
jangan setakat padam lampu je. yang lain-lain tu, kalau tak pakai switch off. :)
30 March 10 at 11:31
sama la macam aku. selagi tak tido, tv takleh nak padam. hehehe.
30 March 10 at 11:32

Earth Hour Datang Lagi

seperti mana tahun lepas Earth Hour tahun ini sekali lagi dianjurkan bagi menyebarkan kesedaran manusia pasal kepentingan menjaga bumi. Earth Hour tahun ini akan diadakan selama sejam pada 27 Mac 2010 bermula 8:30 malam. Sayangi Bumi. Kalau Bukan Anda Siapa Lagi. 🙂 untuk maklumat lebih lanjut layari http://www.earthhour.org

21 March 2010 at 04:18 - Comments
idea menarik tu! boleh cuba.
26 March 10 at 20:58
takpe. kesedaran tu penting. bukan setakat sehari je. sepanjang tahun.
27 March 10 at 03:50

Opera Mini 5 Memang Best!

baru install opera mini 5 yang baru. memang best. browsing pon laju & smooth. cuba le hari ni jugak http://m.opera.com

20 March 2010 at 19:14 - Comments
xpala, nk guna modzilla..hehehe
20 March 10 at 23:30
opera mini 5 ni untuk mobile.
21 March 10 at 02:17

Semakan Daftar Pemilih SPR

kalau korang da daftar dengan Suruhanjaya Pilihanraya dan nak check status pendaftaran korang boleh da check kat sini: Versi BM: http://daftarj.spr.gov.my/daftarj Versi English: http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/daftarbi.aspx [sumber]

19 March 2010 at 14:56 - Comments

Nak RM50?

tapi tak buleh la nak bagi macam tu je kan? donnyien.com sedang anjurkan pertandingan yang aku rase cukup simple sempena hari pendaftaran perkahwinan beliau (tahniah!) . komen dan menang. simple kan? syaratnya mudah, komen pasal photoshoot wedding beliau dan subscribe blog beliau. tamat 10-May-2010. cubalah. mana tau rezeki anda.

11 March 2010 at 23:52 - Comments
Byk btol contest skrg ni.. Tp aku x penah join satu pon.. Ahahaha.. X biasa + x reti.. Btw lawa…
12 March 10 at 01:53
betul tu. mcm2 ada! tq anyway. :)
12 March 10 at 01:56

Tahniah Kay

tahniah buat khairolghani a.k.a kay yang akan menimang cahaya mata dan atas telah bertukar status kontrak ke permanent. p/s: rezeki anak ni memang tak dijangka-jangka. 🙂

11 March 2010 at 23:23 - Comments
eh..ada ucapan buat aku..thanks dude..
12 March 10 at 10:40
no sweat man. congratz!
12 March 10 at 17:09

What’s Next After iPhone & iPad?

nak tau jawapannye klik sini. amacam ok tak? tak mustahil kan? via donnyien

11 March 2010 at 23:05 - Comments
macam-macam pun boleh. haha..
16 March 10 at 13:16
tak mustahil kan?
16 March 10 at 13:31

Yeay! Pakcik Menang Moto

takde la aku menang moto. tapi hari ni aku dapat emel yang mengatakan aku adalah salah sorang pemenang pertandingan yang diorang anjurkan. pertandingan ape? hehehe…

11 March 2010 at 22:51 - Comments

Result SPM

result spm keluar hari ni la. seronok tengok berita pasal kejayaan budak-budak yang cemerlang spm kat berita tadi. jelas kat kepuasan dan betapa bangganya mak bapak budak-budak ni. tahniah buat semua!

11 March 2010 at 22:42 - Comments