dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Satu Malaysia – AMP All Stars (2010)

22 September 2010 at 01:47 - Comments

Berhenti Merokok?

Kepada perokok-perokok tegar, cuba lihat apa akan terjadi dan kesan sekiranya anda berhenti merokok.
klik gambar untuk lebih jelas.

|credit|

11 September 2010 at 10:00 - Comments

High Risk High Heel

Sanggup derita semata-mata untuk fesyen dan mahu kelihatan cantik?
klik gambar untuk lebih jelas.

|credit|

9 September 2010 at 12:00 - Comments

Pergi Rumah, Balik Kerja

Pergi Kerja, Balik Rumah Pergi Rumah, Balik Kerja

tersenyum aku sendirian bila membaca pengalaman boss hujanbatu.com membuatkan aku terkenang zaman sewaktu aku menjadi R&D engineer tak lama suatu ketika dulu. Memang pahit waktu melaluinya, namun bila mengenangkannya semula, semuanya indah-indah belaka.

9 September 2010 at 08:42 - Comments
Ada yang seronok bila dikenang waktu kerja ramai-ramai, ada juga 'part' yang tak best langsung.. :D
11 September 10 at 05:03
buang yang keruh, ambil yang jernih.
9 October 10 at 17:23

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431H

Umat Islam di negara ini akan menyambut Aidilfitri pada Jumaat, demikian diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah malam ini.

Pengumuman itu disiarkan menerusi Radio Televisyen Malaysia (RTM).

“Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, dengan ini saya mengisytiharkan tarikh Hari Raya Puasa bagi negeri-negeri seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari Jumaat, 10 Sept 2010,” katanya.

Tarikh Hari Raya Aidilfitri ditetapkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja berdasarkan rukyah dan hisab menerusi 30 tempat pencerapan di seluruh negara.

malaysiakini.com

raya hari jumaat! da confirm da.
Dengan itu saya mengucapkan selamat hari raya aidilfitri.
maaf zahir dan batin buat semua!
senyum selalu!

8 September 2010 at 23:11 - Comments

CAPTCHArt

kalau korang biase isi form mesti korang biase jumpe menatang ni. CAPTCHA.
perkataan yang keluar tu kene taip balik kat form tu kan?
kadang-kadang satu kadang-kadang dua.
perasan tak kadang-kadang kalau dua perkataan yang keluar tu takde kene mengena antara satu sama lain.
apa jadi kalau kedua-duanya digabungkan dan dijadikan komik?
CAPTCHA + Art = CAPTCHArt

|source|

5 September 2010 at 04:38 - Comments

Movie Free Kat YouTube?

sekarang youtube da boleh tengok movie full secara percuma.
walaupun pilihan movie yang ada ditawarkan masih lagi sedikit.
namun cerita best macam cerita bruce lee, jackie chan & hidustan pon ade!
FREE! apa lagi cubalah www.youtube.com/movies
hopefully collection movie @ youtube ni akan bertambah!

|source|

5 September 2010 at 04:25 - Comments

Thank God They Invented The Delete Button!

Credit: Photographer David Zaitz

5 September 2010 at 01:29 - Comments

Pergi Kerja Ke Main-Main?

best giler kalau dapat tempat kerja macam ni!
motivated hari-hari nak pegi main-main kerja.
makan free, dobi free, gym free. tinggal kerja je.

| credit |

4 September 2010 at 12:59 - Comments

Salam Merdeka!

31 August 2010 at 10:00 - Comments