dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Salam Ramadan

Selamat berpuasa buat semua umat Islam. Buat yang tak berpuasa tu hormatilah orang yang berpuasa

11 August 2010 at 05:05 - Comments
puasa jangan tak puasa :)
5 September 10 at 04:56
terima kasih.
5 September 10 at 04:57

Bagaimana Nak Padamkan Bunyi Vuvuzela

Diam tak diam da nak final da world cup tahun.
Vuvuzela adalah salah satu isu yang memeningkan kepala bukan sahaja player malah viewer kat depan tv.
Di mana ada kemahuan di situ ada jalan.
Lifehacker dan Book of Joe ada caranya nak hilangkan / padamkan bunyi vuvuzela yang mengganggu itu.
thanks to TMK for the infos.

7 July 2010 at 03:30 - Comments
hehe.. filter.
5 September 10 at 04:55
of course.
5 September 10 at 04:57

Busy As A Bee

Sibuk betul sekarang ni.
Da lama betul tak update blog.
Da naik bersawang blog aku.

7 July 2010 at 03:26 - Comments
naik bersawang dah.
5 September 10 at 04:55
spiderman pun spiderman la.
5 September 10 at 04:57

Google Pacman Punca Tak Produktif

Google telah meletakkan permainan Pacman pada homepagenya sempena meraikan ulangtahun ke 30 pelancaran game itu di Jepun.
Kegilaan terhadap permainan pacman telah pun menyebabkan hampir kerugian 5 juta jam waktu berkerja, kira-kira $120 juta akibat bermain permainan itu.

|sumber|

27 May 2010 at 11:04 - Comments

Pacman di Google

jom main pacman.
walaupun kat homepage google da berubah.
kita boleh lagi main pacman kat www.google.com/pacman
kalau korang nak embed kat blog korang pon boleh. refer kat sini.

22 May 2010 at 13:44 - Comments
Game y laku sepanjang zaman... teringat juga masa kecik2 gadoh ngn abang main Pacman, Ninja Turtle, Mario Brothers...Maser tu ader…
27 July 10 at 02:46
old school game bring old school memories.
5 September 10 at 04:58

Korang rase ko cute tak?

Nak tahu jawapan?
tanye pakcik google.
caranya:
1. pergi ke www.google.com
2. taip “who’s the cutest?”
3. klik “I’m Feeling Lucky
4. jawapan tu akan muncul.

amacam? setuju?

|credit|

p.s.: by the way, ape fungsi “I’m Feeling Lucky yang sebenarnya ye?

18 April 2010 at 03:26 - Comments
... cute... anak aku cute la, aku kurang sikit je.. :P
22 May 10 at 19:19
Salam sahabat, thank's nanti aku cuba ...hehe
22 June 10 at 14:45

Achik Spin Meninggal Dunia

MPV terbabas, terbakar: Achik Spin maut nahas ngeri

17/04/2010 8:51pm

Oleh Ainol Amriz Ismai dan Farabi Sheikh Said Al Jabri
SEREMBAN 17 April – Artis terkenal yang juga vokalis kumpulan Spin, Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali sebagai Achik Spin, 28, meninggal dunia dalam satu kemalangan ngeri di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini petang ini.

Allahyarham, yang berada di dalam kenderaan pelbagai guna (MPV) yang terbabas dan terbakar, meninggal dunia di tempat kejadian.

Pada masa ini, polis dan anggota bomba masih lagi berada di lokasi nahas dan difahamkan mayat Allahyarham akan dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar di sini malam ini.

Pegawai Turus Trafik negeri, Asisten Supritendan Polis (ASP) Abd. Halil Abd. Hamzah mengesahkan kejadian tersebut. – Utusan

Al-Fatihah.

18 April 2010 at 02:21 - Comments

Creativity That You Can Share

McDonals melancarkan kempen pengiklanannya yang terbaru di Piccadilly Circus, London. Yang menariknya papan iklan elektronik itu memaparkan selama 40 saat gambar statik dan video yang menarik orang ramai untuk bergambar dengannya sebagai latar belakang.
cool!

|via| McDonald’s Piccadilly Circus’s Flickr | credit |

18 April 2010 at 01:50 - Comments

PageRank Updates!

Google update pagerank (PR) hari ni.
korang da check PR korang?
ade perubahan tak?
jom check PR!

3 April 2010 at 20:46 - Comments
wah dapat anugerah ke?
13 April 10 at 03:04
lagi mantap PR3 tu. share sikit link juice boleh?
13 April 10 at 03:05

Din Beramboi Meninggal Dunia


Salam Takziah Buat Keluarga Din Beramboi, deejay radio Era dan juga pelawak terkenal atau nama sebenarnya Mior Ahmad Fuad Mior Badri.
Beliau disahkan meninggal dunia di ICU Hospital Selayang jam 12.30 malam semalam akibat demam denggi berdarah.
Al-Fatihah.
[sumber]
p/s: mati itu pasti.

2 April 2010 at 10:00 - Comments