dr.aku.la

Blog Dari Aku La..

Posts Tagged 'google'

Pergi Kerja Ke Main-Main?

best giler kalau dapat tempat kerja macam ni! motivated hari-hari nak pegi main-main kerja. makan free, dobi free, gym free. tinggal kerja je. | credit |

4 September 2010 at 12:59 - Comments

Google Pacman Punca Tak Produktif

Google telah meletakkan permainan Pacman pada homepagenya sempena meraikan ulangtahun ke 30 pelancaran game itu di Jepun. Kegilaan terhadap permainan pacman telah pun menyebabkan hampir kerugian 5 juta jam waktu berkerja, kira-kira $120 juta akibat bermain permainan itu. |sumber|

27 May 2010 at 11:04 - Comments

Pacman di Google

jom main pacman. walaupun kat homepage google da berubah. kita boleh lagi main pacman kat www.google.com/pacman kalau korang nak embed kat blog korang pon boleh. refer kat sini.

22 May 2010 at 13:44 - Comments
Game y laku sepanjang zaman... teringat juga masa kecik2 gadoh ngn abang main Pacman, Ninja Turtle, Mario Brothers...Maser tu ader…
27 July 10 at 02:46
old school game bring old school memories.
5 September 10 at 04:58

Korang rase ko cute tak?

Nak tahu jawapan? tanye pakcik google. caranya: 1. pergi ke www.google.com 2. taip “who’s the cutest?” 3. klik “I’m Feeling Lucky” 4. jawapan tu akan muncul. amacam? setuju? |credit| p.s.: by the way, ape fungsi “I’m Feeling Lucky“ yang sebenarnya ye?

18 April 2010 at 03:26 - Comments
... cute... anak aku cute la, aku kurang sikit je.. :P
22 May 10 at 19:19
Salam sahabat, thank's nanti aku cuba ...hehe
22 June 10 at 14:45

Facebook.com atasi Google.com

nampaknya laman web sosial facebook.com dapat mengatasi laman web google.com di USA. trend nampaknya menyebelahi facebook berbanding google. [sumber]

16 March 2010 at 13:42 - Comments

The story behind Google Chrome

8 February 2010 at 04:51 - Comments

Sejarah Perkembangan Google

Sejarah Google serba ringkas dalam masa 2 minit 13 saat. Dihasilkan oleh salah sorang Googler di pejabat Google London sempena ulang tahun ke 11 Google pada September 2009 yang lalu.

30 October 2009 at 12:00 - Comments